Bishops Arms 2016-08-21

22.08.2016 09:38

Friends of Perry: Martin, Helena, Stefan, Mi och Kola

Placering: 2

Säsongspremiär på Bishops! Ingen från mitt ordinarie lag var med och då joinade jag Helenas lag i stället. Sammanhållningen mellan lagen är god och det finns alltid plats i något lag om man är ensam. Första rundan gick hyfsat 8 av 10 poäng och en delad andraplats, en poäng bakom Reparto MV Agusta. Första temarundan var geografi, ett bra tema för mig.

I vilken stad anordnas den berömda tjurrusningen? På mitt papper skrev jag Sevilla och hade Pamplona som ett alternativ. Jag trodde mer på Sevilla och det vårt svar. Tyvärr valde vi fel, Pamplona är det rätta svaret. Man har ju läst om tjurrusningen i olika tidningar och därför är jag lite besviken på mig själv att jag inte visste att det var Pamplona. Kvällens sämsta insats från mig. Varje år skadas både människor och tjurar i samband med tjurrusningen, dödsfall är inte ovanliga. Så här kan det se ut: www.youtube.com/watch?v=AsiEI__11kI

Vi tog 8 poäng och ställningen var i princip oförändrad i toppen. Reparto MV Agusta ledde med sina 17 poäng, vi och Dolce låg på en andraplats med 16 poäng. Från tredje rundan hämtar jag två frågor.

Vilket är Sydamerikas största kattdjur? Vi skrev upp alla möjliga kattdjur på en lista och till slut valde vi mellan puma och jaguar. Kola var ganska övertygad om att det var puman och jag och vi andra i laget höll med. Både puman och jaguaren finns i Sydamerika men jaguaren är större och då blev det noll poäng för oss på den frågan. www.youtube.com/watch?v=EwlFkzBUoN4

Vilken klassisk kompositör har skrivit operan Trollflöjten? Inga problem för mig, det var naturligtvis Wolfgang Amadeus Mozart som skrev detta mycket kända verk. I Trollflöjten finns en av världens mest berömda arior, Queen of the Night, som vi alla har hört åtminstone någon gång. Diana Damrau visar hur man sjunger denna svårsjungna aria: www.youtube.com/watch?v=lJJW0dE5GF0

Ställningen inför sista rundan:
Reparto MV Agusta 26p
Dolce & Grabbarna 25p
Perry and Friends 24p

Sista temarundan var That' entertainment och det temat passade oss bra. Med 8½ poäng avancerade vi till en andraplats. Slutställningen:
Reparto MV Agusta 34p
Perry and Friends 32½
3 kvinnor och 2 män 32p

En andraplats är ett tangerat rekord för Helenas lag på Bishops, med det i åtanke så är jag nöjd med vår placering och lagets prestation. Det är inte helt lätt att vara ny i laget men samarbetet med övriga lagkamrater fungerade utan några problem. Vi hade lite tur med att vi fick temarundor som passade oss bra, hade vi fått religion eller mat och dryck så hade det inte gått lika bra för oss.

Jag har ännu inte fått något besked när musikquizen på torsdagar startar igen, förhoppningsvis inom kort. På söndag är det riksquiz som gäller och då hoppas vi kunna vara med och kriga om en finalplats i Stockholm.

Veckans lättaste: Vilken är kallast, nordpolen eller sydpolen? Sydpolen
Veckans svåraste: Vad mäter man med Mohs skalan? Hårdheten för olika mineraler

Vilken klassisk kompositör har skrivit Trollflöjten? 
 
 
Veckans lättaste: Vilken är kallast, nordpolen eller sydpolen? Sydpolen
Veckans svåraste: Vad mäter man med Mohs skalan? Hårdheten för olika mineraler