Bishops Arms 2016-05-22

22.05.2016 21:14

Black Perry: Martin, BG, Thomas, Martin N och Philipp

Placering: 2

Säsongsavslutning på Bishops, vi ville naturligtvis avsluta säsongen som sommarmästare. Första rundan gick hyfsat, vi tog 7 poäng och låg på en delad femte plats. Fyra lag hade åtta poäng. Första temarundan var geografi, alltid ett bra ämne för oss.

Vilket medlemsland i NATO har det minsta antalet invånare? Jag tänkte direkt på Island som jag visste hade ca 320 000, dock var jag osäker på om de var medlemmar i NATO men det visste Philipp att de var. Vi var lite osäkra på om Luxemburg var medlemmar, men även om de skulle vara det så fanns möjligheten att de har fler invånare än Island. Vårt svar blev Island och poäng till oss. Luxemburg med sina drygt 560 000 invånare är medlemmar i NATO, Island har drygt 330 000 invånare.

Det blev maximala tio poäng och nu låg vi på en delad andra plats, en halv poäng efter ledarlaget. Från tredje rundan hämtar jag två frågor.

Med vilket föremål mördades Lev Trotskij i Mexico 1940? Både jag och BG skrev ishacka på våra papper och då behövdes det inga ytterligare diskussioner i laget. Denna typ av fråga är typisk för pubquiz, föremålet som användes vid mordet på Trotskij är egentligen inte något som är viktigt att kunna. Det är inget som tillhör allmänbildningen men eftersom mordvapnet är så ovanligt så passar frågan alldeles utmärkt när man tävlar i quiz. Detta är quiznördkunskap! Liten biografi om Trotskij: www.youtube.com/watch?v=7kO1T0JCsko

I filmen Snövit och de sju dvärgarna, vad grävde dvärgarna efter i gruvorna? Denna fråga var tänkt att komma med i min nästa uppdatering av avdelningen "kluriga frågor", så om mitt minne inte spelade mig ett spratt så var svaret att de grävde efter diamanter. Mattias och Martin N. är förmodligen de i laget som kan mest inom tecknad/animerad film. För en gångs skull kunde jag också bidra till laget när det handlar om tecknad film. Hej hå, hej hå, vi till vår gruva gå: www.youtube.com/watch?v=HI0x0KYChq4

Trots nio poäng i denna runda så halkade vi ner till en tredje plats. Ledde gjorde Cunning Stunts med 27 poäng, som har visat en mycket god form den senaste månaden. Jag vill absolut inte att de vinner ytterligare en gång, de är ju våra värsta rivaler! Sista temarundan var musik, vanligtvis brukar man få höra ett intro och då gäller det att skriva ner artist och låt. Frågorna var utformade lite annorlunda denna gången, kul med lite variation!

Låten Daddy Cool med Boney M spelades och det gällde att veta från vilket land gruppen kommer från. Detta var givetvis alldeles för lätt för oss, det var Tyskland så klart! Det är en bra låt och musikvideon är ganska rolig. Jag har svårt att bestämma mig vem som har den knäppaste dansstilen i musikvärlden, Bobby Farrell i Boney M eller Peter Garrett i Midnight Oil. Musikvideon till Daddy Cool: www.youtube.com/watch?v=QtxlCsVKkvY

Vi tog 8 poäng och slutade på en delad andra plats med sammanlagt 34 poäng, vann gjorde Reparto MV Agusta med endast en halv poängs marginal. Jag tycker att vi under 2016 haft lite oflyt med marginalerna, vi har slutat på andra plats åtta gånger men bara vunnit fyra gånger. Dagens snöpliga andraplats beskriver vår säsong på ett bra sätt.

Till nästa säsong kommer jag att försöka bli ännu bättre, lära mig mer om allt möjligt. Flaggor har jag alltid varit dålig på, nu har jag täppt till den kunskapsluckan genom att använda en app till mobilen som heter "Världens Flaggor Quiz". Ett kul spel till Android med 10 olika svårighetsgrader. I inlärningsläget återkommer de flaggor som man oftast har svarat fel på. Mycket bra!

Jag kommer att fortsätta med att plugga in musik från 00-talet, där har jag min akilleshäl. Tv-kanalen VH1 sänder måndag-torsdag en timme per dag med bara musikvideor från 00-talet, perfekt att spela in och kolla på när man har tid över. 

På torsdag är det sista quizen på Madame Moustache, förhoppningsvis kommer det att finnas några quizar i sommar som jag kan besöka. SM i musikquiz kommer att anordnas med start den 16 juni, det ser jag fram emot. Mer info finns här: www.musikquizsm.se

Veckans lättaste: Vilken sport gillar Fred Flintstone att utöva? Bowling
Veckans svåraste: Vilken typ av monster var Meduza i den grekiska mytologin? Gorgon