Bishops Arms 2016-04-17

17.04.2016 20:46

Don't mention the score: Martin och Kat

Placering: 1

Förra veckan var det bara jag och Eric från Black Perry, denna vecka lämnade alla återbud förutom jag då. Samma öde råkade Kat ut för i lag Dolce och då fick vi möjligheten att bilda ett tvåmannalag. Hon är det senaste nyförvärvet i lag Dolce och ingår numera i stommen i mitt lag på torsdagsquiz på Madame Moustache.

Vem har skrivit operan Turandot som också blev hans sista verk? Kat skrev upp tre stycken kompositörer på sitt papper: Puccini, Rossini och Verdi. Någonstans i mitt huvud fanns det något som fick mig att tro att Nessum Dorma var en aria som ingick i Turandot. Jag visste att Nessum Dorma var ett verk av Puccini och det svaret ville jag ha. Kat hade inga invändningar och poäng till oss. Med tanke på hur många gånger jag har lyssnat på Nessum Dorma så borde jag vetat med säkerhet att den ingår i operan Turandot. På YouTube finns det många klipp med Pavarotti när han sjunger Nessum Dorma, detta klipp tycker jag är det bästa: www.youtube.com/watch?v=xs-p1oEvuGg

Vi tog 7 poäng och låg på en fjärdeplats, två lag delade ledningen med 9 poäng och ett lag hade 8 poäng. Första temarundan var Science & Nature, ett mycket bra tema för oss skulle det visa sig. Vi tog maximala 10 poäng och avancerade till en tredjeplats, en poäng efter två lag på 18 poäng. I tredje rundan kom denna fråga:

Vilket land har fått sitt namn efter det latinska ordet för "söder"? Ganska snabbt hittade jag en lösning på problemet. Jag visste att södersken (motsvarigheten till vårt norrsken) hette någonting med "austral-" och då var det inte så svårt att lista ut att landet som det frågas efter är Australien. Aurora australis är det korrekta namnet på södersken och det var alltså denna kunskap som hjälpte mig på rätt spår på denna fråga.

Vi tog 8 poäng låg nu på en ensam andraplats med 25 poäng. Beer & Bibliotek tog full pott och ledde nu med 26 poäng. Sista rundan var picture round som jag alltid är usel på. Kat hade tidigare berättat för mig att hon var ganska bra på detta och hon infriade förväntningarna. Fem flaggor fanns på vårt frågeformulär och det gällde att veta vilket land som flaggan tillhörde. Jag kunde bidra med två poäng, Qatars flagga var jag hyfsat säker på och sen lyckades jag gissa rätt på Kameruns flagga. På denna flagga fick vi slita för poängen:

Vi trodde på antingen Marocko eller Tunisien. Kat hade varit i båda dessa länder och eftersom hon hade bättre koll än mig så fick hon avgöra svaret på denna fråga. Till slut bestämde hon sig för Tunisien och det var ju helt rätt. Förutom flaggfrågorna så fick vi fem bilder på kändisar och där jag inte kunde bidra med något. Kat satte fyra av fem rätt och vi tog sju poäng och kom upp i sammanlagt 32 poäng. Beer & Bibliotek hade det jobbigt med bildquizen och tog bara tre poäng. Tvåa blev lag "Grabbarna Grus med dam" som gjorde en riktigt bra spurt och tog 9 poäng i sista rundan. Slutställningen:
Don't mention the score 32p
Grabbarna Grus med dam 31½p
Beer & Bibliotek 29p

Att vinna med bara två personer i laget är inte lätt, jag och Eric har tagit två andraplatser detta år men detta är första vinsten med tvåmannalag sen jag började blogga för ca två år sen. Jag vet att jag och Eric vann några gånger för ca 3 år sen innan vi slog ihop med lag Fred Perry men det var som sagt ett tag sen... 

Veckans lättaste: Vad heter vaxkabinettet som ligger i London? Madame Tussauds
Veckans svåraste: Vilket är det engelska namnet på Tintins hund? Snowy