Bishops Arms 2016-03-20

21.03.2016 01:08

Black Knight: Martin och Eric

Placering: 2

Förra veckan var jag ensam från vårt ordinarie lag, denna vecka var vi sex stycken och vi fick dela upp oss i två lag. Jag och Eric bildade lag "Black Knight" och BG, Philipp, Martin N och Mattias bildade lag Fred Perry. Precis som förr i tiden!

Vad studerar en entomologist för något? Jag var ganska säker på att det var insekter som entomologister intresserar sig för. Eric höll med mig och det blev poäng till oss. Entomologer kan vara till stor hjälp när det gäller att lösa mordfall, det vet alla som har sett kriminalserien CSI där kriminalteknikern Gil Grissom ibland använder sig av sina kunskaper i entomologi för att lösa mordfall. En inblick i hur insekterna kan vara till hjälp när man ska bestämma tidpunkten för brottet: www.youtube.com/watch?v=HIVKISCmjTQ

Vi hade ingen tur med gissningarna på första rundan och med bara fem poäng låg vi tre poäng efter ledande lag Dolce & Grabbarna. När man bara är två i laget så måste man ha tur med temarundorna, får man ett tema som inte passar så försvinner alla möjligheter till vinst. Första temarundan var sport & games, ett perfekt tema för oss.

Vilken sportstjärna har fick sitt namn efter att föräldrarna såg en kötträtt på en meny och tyckte att det var ett passande namn? Denna typ av frågor brukar Eric vara bra på, och det var han som föreslog basketspelaren Kobe Bryant, där Kobe är namnet på världens mest exklusiva kött.

Några intressanta fakta om Kobe Bryant:

  • Hans mellannamn är Bean
  • Han pratar flytande italienska
  • Han har en specialfint där han passar sig själv innan han sätter bollen i korgen: www.youtube.com/watch?v=5OzjvF3p5m4

Vi tog 9 poäng och låg nu två poäng efter Fred Perry som låg i ensam ledning med 16 poäng. Tredje rundan var svår:

Vilken känd person är förälder till döttrarna Sasha och Malia? Vi trodde att det handlade antingen om en aktuell sångare eller en skådespelare. Madonna var det första förslaget vi hade men jag var tveksam till det. Jag vet att hennes ena dotter heter Lourdes och att hon har adopterat ett barn från Afrika. Kanske har hon ett barn till men om Madonna är rätt svar så är det lite underligt att Lourdes inte nämndes i frågan. Jag föreslog Adele som jag visste hade fött åtminstone ett barn och hon har nyligen toppat listorna med låten "Hello". Vi bestämde oss för Adele men vi var aldrig nära att svara rätt. Sasha och Malia är döttrar till Barack Obama. En riktigt svår fråga där chanserna att gissa rätt var små.

Med 6 poäng låg vi på en delad fjärdeplats med sammanlagt 20 poäng. Fred Perry ledde med 22 poäng. Sista temarundan var en bildquiz där jag inte kunde bidra med något alls. Eric fick sköta allt själv, vilket han gjorde mycket bra. Vi tog 8 poäng och blev delad tvåa och med tanke på att vi bara var två stycken i laget så är vi riktigt nöjda med vår prestation. Slutställningen:

Fred Perry 30p
Black Knight 28p
Nåt annat lag 28p

Veckans lättaste: Vilken grupp har gjort låten Take My Breath Away som var med i filmen Top Gun? Berlin
Veckans svåraste: Vilket är det enda landet som finns med NATOs fonetiska alfabet? India