Bishops Arms 2016-02-07

08.02.2016 08:13

Black Perry: Martin, BG, Martin N och Mattias

Placering: 2

Många återbud idag och flera tunga namn saknades i vår laguppställning. Trots detta tyckte jag att vi gjorde en bra insats och vinsten var inte långt borta.

Vilket är Marilyn Monroes riktiga förnamn? Martin N var snabbast i laget med att svara Norma Jeane. Vi tyckte det var konstigt att det enbart frågades efter förnamnen, kan man förnamnen så kan man också hennes efternamn (Baker). När jag kom hem och googlade så kan jag förstå varför efternamnet inte var med i frågan. Hon föddes som Norma Jeane Mortenson men fick dopnamnet Norma Jeane Baker. Det finns alltså två möjliga efternamn som är rätt och min gissning är att detta var anledningen till att det enbart frågades efter förnamnen. Jag flera gånger tidigare länkat till kanalen WatchMojo på YouTube som alltid gör intressanta kortvideor, oftast med en tio-i-topplista. WatchMojo har gjort en kort presentation av Marilyn Monroes liv: www.youtube.com/watch?v=rX6ccudtLsU

Trots att vi bara var tre stycken i laget (BG kom lagom till tredje rundan) så låg vi i delad ledning med lag "Fyra kvinnor och en man" på 9 poäng. Det suckades djupt i laget när vi fick reda på att första temarundan var mat och dryck, ett tema som ingen i laget gillade. Det är roligare att skriva om frågor där man har gjort en bra prestation men det kan ju vara intressant att läsa om mina misslyckanden också!

Vilken drink blev populär efter att den förekom ofta i tv-serien Sex and the City? Äntligen en mat-och-dryck fråga som jag kan! Jag har inte sett en enda minut av denna tv-serie men cointreau är min absoluta favoritlikör och jag visste att den är en av ingredienserna i drinken metropolitan som har blivit populär i denna tv-serie. Så metropolitan blev vårt svar på denna fråga. När vi hade lämnat in vårt papper med svar så insåg jag att jag hade gjort en jättemiss. Drinken heter förstås cosmopolitan, inte metropolitan som är namnet på ett museum och ett operahus i New York. Detta var omgångens sista fråga och hade vi haft mer tid så hade vi kanske upptäckt detta slarvfel och korrigerat vårt svar till cosmopolitan. Usch så irriterande!

Vi tog bara tre poäng och gick från delad ledning till en bottenplacering. Ledde gjorde "Fyra kvinnor och en man" med 17 poäng som gjorde en bra runda och tog 8 poäng. Dags för tredje rundan:

I vilken låt finns DiMaggio, Rita Hayworth och Grace Kelly med i texten? Jag hade ingen aning alls och det var BG och Martin N som tänkte så att det knakade. Efter ett fint samarbete mellan dessa två så blev svaret Mrs. Robinson. Tyvärr var endast Joe DiMaggio som var med i texten i denna låt och rätt svar var Madonnas låt Vogue. Vi var inte ens nära att klara frågan och Madonna nämndes aldrig i diskussionen. Jag kan inte påstå att Vogue är en av Madonnas bättre låtar men här kommer den i alla fall: www.youtube.com/watch?v=GuJQSAiODqI

Vi tog 8 poäng och med sammanlagt 20 poäng fick vi häng på täten. Två lag hade 22 poäng och tre lag hade 21 poäng. Sista temarundan var en bildquiz, fem stycken bilder på musikgrupper där man skulle skriva vad gruppen heter. Här fick BG glänsa ordentligt och han satte alla fem svaren. Andra halvan handlade om flaggor och där fick 4 av 5 poäng och vår sammanlagda poängsumma blev 29 poäng. Det är inte ofta vi har under 30 poäng men det var mat-temat som ställde till det för oss. Min miss på cosmopolitan visade sig vara kostsam, tre lag slutade på 29 poäng och lag "Glöd" fick 30 poäng. En poäng till och vi hade hamnat på samma poäng som vinnaren och då hade en särskiljningsfråga fått avgöra.

Veckans lättaste: I vilken världsdel ligger Atlasbergen? Afrika
Veckans svåraste: Hur många poäng (runs) får man i cricket om slagmannen lyckas slå bollen så att den landar utanför planens gräns? 6