Bishops Arms 2016-01-17

17.01.2016 21:02

Black Perry: Martin, BG, Philipp, Dennis och Cecilia

Placering: 4

Äntligen var det dags för Bishops igen! En nyhet är att vinsterna nästan har fördubblats jämfört med föregående år. Förstapriset ger nu ett presentkort på 800 kr, en ökning med 300 kr. Andrapriset är ett presentkort på 400 kr - dubbelt så mycket som förra året. Det stora skillnaden är att presentkorten lottas ut bland de lag som har fått 25 poäng eller mer. Regeln har sannolikt tillkommit pga Black Perrys dominans under den senare delen av förra året. Nu kan lag som aldrig har varit i närheten av en vinst få ett presentkort på 800 kr. För min del har jag inga problem med denna förändring av priserna. Det viktigaste för mig är äran och då spelar inte presentkorten så stor roll. Detta sätt att få rotation på presentkort bland deltagande lag är MYCKET bättre än den metoden som finns på Harrys. Där har man i stället valt att bestraffa lag som vinner två gånger på raken med  -4 poäng. En fruktansvärt usel regel som förstör tävlingsmomentet för det lag som drabbas.

Vår prestation på första rundan var katastrofal. Vi gjorde flera pinsamma misstag och fick bara 4 poäng och med en sådan start vinner man inga tävlingar. Denna fråga borde vi ha klarat: Från vilket land kommer den förre detta generalsekreteraren i FN Kofi Annan? Jag skrev upp Kenya och Nigeria på mitt papper och Philipp skrev också Kenya och det blev vårt svar. När jag gick och jämförde våra svar med lag Dolce och när jag såg att de hade svarat Ghana så visste jag direkt att lag Dolce hade svarat rätt. Detta kan jag egentligen men min prestation var inte på topp idag. Kofi Annan mottog 2001 Nobels Fredspris tillsammans med FN. Sedan 1984 är han gift med svenskan Nane Lagergren som numera heter Nane Annan.

Efter första rundan låg tre lag i täten med 8 poäng: Dolce & Grabbarna, Caterpillar och Pegasus. Vi tog som sagt bara 4 poäng och låg på den undre halvan. Första temarundan var underhållning där denna fråga kom: Vad heter ägaren av kafét Central Perk i tv-serien Vänner? Genom åren har det kommit flera frågor om tv-serien Vänner och jag tror inte jag har bommat någon av dessa frågor. Jag visste vem personen var och hur han ser ut men namnet ville inte komma fram. Först fick jag en känsla av att namnet började på bokstaven "R", för att sedan ändra mig till att namnet började på bokstaven "G". Mycket oväntat lyckas Philipp komma på namnet när han hörde mitt resonemang kring att ägarens namn började på "G". Gunther skrev Philipp på sitt papper och jag kunde intyga att namnet var rätt. Underhållning är inte Philipps starkaste sida men denna gången förvånade han mig! James Michael Tyler som spelar Gunther var endast statist i den första säsongen men eftersom han var den enda av statisterna som kunde hantera kaffemaskinen så fick han rollen som Gunther. Denna tillfällighet gav han tio års jobb och miljoner i plånboken.

Med nio poäng i denna runda avancerade vi i tabellen men var fortfarande fyra poäng efter Dolce som nu var i ensam ledning på 17 poäng. Tredje rundan gick hyfsat och vi låg nu på en fjärdeplats med 21 poäng. Ställningen inför sista temarundan som var geografi:
Dolce & Grabbarna 25p
Cunning Stunts 23p
Zombie Holocaust 22p
Black Perry 21p

Med tanke på lag Dolces goda geografikunskaper så var vinsten redan säkrad innan geografirundan började. Det finns inte någon möjlighet att de skulle tappa två poäng i detta tema. Vi andra fick slåss om placeringarna bakom.

Vad heter vattenfallet i Venezuela som är världens högsta? Jag och flera i laget visste att svaret var Angel Falls , döpt efter en amerikansk pilot som heter Jimmie Angel. Ett tiominutersklipp som handlar om Angel Falls och Jimmie Angel: www.youtube.com/watch?v=28se8ZM8vcI

Vi tog nio poäng i denna och slutade på en fjärdeplats. Slutställningen:
Dolce & Grabbarna 35p
Cunning Stunts 32p
Zombie Holocaust 32p
Black Perry 30p

Lag Dolce har under en lång tid varit utan Zdravko men idag gjorde han comeback i deras lag. Om han är med i fortsättningen så blir lag Dolce det största hotet mot oss. Deras överlägsna vinst idag och den höga poängsumman på 35 poäng visar att Dolce blir svårslagna i år.

Veckans lättaste: Vad är det minsta antalet poäng som krävs för att vinna ett tie-break i tennis? 7
Veckans svåraste: Vilket djur är Winston i romanen 1984 rädd för? Råttan