Bishops Arms 2015-11-08

08.11.2015 22:01

Black Perry: Martin, BG, Martin N och Mattias

Placering: 1

Ännu en vinst och denna gången var utgången i praktiken avgjord innan sista temarundan. Vi har visat att vi kan vinna med olika laguppställningar, idag var det bara jag och BG som fanns kvar i laget från förra veckan. På de senaste 11 tävlingarna jag har ställt upp i har jag 10 vinster, ett facit som jag är väldigt nöjd med.

Första rundan gick mycket bra, vi tog maximala 10 poäng, Glens Brew låg på andra plats med 9 poäng. Första temarundan var sport and games, ett perfekt tema för vårt lag som består av fyra stycken sportdårar!

Vem tävlade 1936 mot en häst och lyckades vinna racet? Det var inte så svårt, det fanns egentligen bara en person som kunde vara aktuell, Jesse Owens. Loppet var ett 100 yards race (ca 91 meter) och som man kan se på videon så hade Jesse ett försprång innan loppet startade. Sorgligt nog tvingades Jesse ställa upp på dessa spektakel på grund av att han behövde pengar. "People said it was degrading for an Olympic champion to run against a horse, but what was I supposed to do? I had four gold medals, but you can’t eat four gold medals."www.youtube.com/watch?v=IlfCLnxtew8

Vi tog full pott och ledde nu med 4 poängs marginal. Ställningen efter två rundor:

Black Perry 20p
Dolce & Grabbarna 16p
Glens Brew 15p

Från tredje rundan hämtar jag två frågor:

Vilken organisation var Peter Venkman, Raymond Stantz och Egon Spengler med och startade 1984? Dessa namn var det ingen i laget som kände igen men ganska snabbt hade BG skrivit Ghostbusters på sitt papper. Direkt kände jag att vi hade träffat rätt, det är just denna typen av luriga frågor som James (domaren) gillar att konstruera. Varje quizkonstruktör har sin stil på frågorna och Ibland kan det vara till hjälp om man vet ungefär hur han har tänkt.

Vad heter Amsterdams flygplats? Det här var nog en ganska lätt fråga för övriga lag men vi i vårt lag fick kämpa ordentligt för att komma på svaret. BG hade en teori att många flygplatser är uppkallade efter kända personer och därför skrev han Van Gogh och Rembrandt på sitt papper. Vi andra i laget trodde inte på den idén och jag hade ett annat förslag, Hoegaarden. Jag visste inte vad detta var för något men kanske kunde det vara Amsterdams flygplats? Martin N mumlade något som jag inte kände igen men när han skrev ner Schiphol på sitt papper kände jag igen namnet, det lät som en flygplats. Laget tyckte att Martin N hade det bästa förslaget och det blev vårt svar. Det var tur att vi valde hans svar, mitt förslag Hoegaarden är namnet på ett belgisk ölmärke...

I denna lite svårare runda blev det "bara" 7 poäng men vi höll avståndet till närmsta lag. Ställningen efter tre rundor:

Black Perry 27p
Tjuren från Bronx 23p
Dolce & Grabbarna 22p

Sista temarundan var That's entertainment och då kunde vi ta ut segern i förskott. Det är bra tema för oss och sannolikheten att vi skulle tappa 4 poäng i denna omgång bedömde jag till ca 0.083%. Vi tog 9 poäng och fick 36 poäng, Dolce och Tjuren hamnade på samma poäng och fick en särskiljningsfråga där Tjuren drog det längsta strået. Slutställningen:

Black Perry 36
Tjuren från Bronx 30.5 (vann särskiljningsfrågan)
Dolce & Grabbarna 30.5

För första gången i bloggen så är veckans svåraste en fråga som vi faktiskt klarade av. Så kan det bli ibland, jag tycker att Chicken Marengo-frågan objektivt sett var svårare än de fyra frågor som vi hade fel på.

Veckans lättaste: Vilken är katten Gustafs favoritmat? Lasagne
Veckans svåraste: Vilken känd person tillagades maträtten Chicken Marengo första gången till? Napoleon