Bishops Arms 2015-05-03

03.05.2015 20:45

Black Dolce: Martin, Anna, Björn, Zdravko och Bo

Placering: 1

Idag var jag den ende från lag Black Perry som var närvarande, och när Lag Dolce hade en plats ledig så kunde jag ansluta till dem. Det blev en ganska komfortabel vinst för vårt lag och det flyter på ganska bra för mig just nu. Dock fick jag spela en liten mer undanskymd roll idag, de två temarundorna passade inte alls min kunskapsbas. 

Vad för något är både ett känt pansarslag från andra världskriget och en ubåt? Här var det Zdravko som knäckte nöten. Slaget vid Kursk ägde rum sommaren 1943 mellan Sovietunionen och Tyskland. Ubåten K-141 Kursk förliste den 12 augusti 2000 i Norra Ishavet och samtliga 118 besättningsmän omkom.

Efter första rundan hade vi 9 poäng och var i delad ledning med lag Zingo. Första temarundan var mat och dryck, ett uselt tema för mig men eftersom vi har kocken Anna i laget så blev det ändå en bra runda för oss.

Vilken känd produkt hette Brad's Drink när den lanserades år 1893? Vår första tanke var att det var någon alkoholhaltig dryck men sen övergav vi det spåret och vår gissning blev Coca Cola. Vi hade även Pepsi med i diskussionen men vi trodde att den produkten kom betydligt senare. Min enda invändning mot Coca Cola var att jag hade ett svagt minne av Coca Cola startades nånstans på 1860-70 talet. Trots denna lilla invändning så kändes Coca Cola som ett bättre alternativ än Pepsi. Coca Cola startades år 1886 (jag hade lite fel där angående årtalet) och Pepsi startades 1893 av Caleb Bradham. Vilken dryck är då godast? För mig är det ingen tvekan, Coca Cola är det som gäller!

Vi tog 7 poäng i detta svåra tema och gick upp i ensam ledning med 16 poäng, 2 poäng före lag Zingo. I tredje rundan kom denna intressanta fråga: I vilken stad utspelar sig filmen från 2008 som vann sammanlagt 8 oscar? Bland våra förslag fanns Avatar men Björn uteslöt den direkt. Efter ett tag föreslog någon Slumdog Millionaire, ett förslag som vi alla gillade. Steg 1 var avklarat, att hitta rätt film. Nu återstod steg 2, att komma på i vilken indisk stad den utspelar sig i. Vi bestämde oss för Bombay/Mumbai som var rätt. Det hade varit väldigt frustrerande om vi hade prickat rätt på filmen men valt fel stad.

Ställningen inför sista temarundan:
Black Dolce 24
Cunning Stunts 22
Zingo 20

Sista rundan var bildquiz, på första pappret fanns fem stadssilhuetter där det gällde att se vilken stad som silhuetterna föreställde. Detta tyckte jag var jättesvårt, men Björn och Zdravko satte alla fem. På det andra pappret fanns fem stycken bilder tagna från fem olika filmer. Vi lyckades att identifiera tre av fem filmer och det gav oss sammanlagt 8 poäng.

Slutställningen:
Black Dolce 32
Cunning Stunts 30
Zingo 29½

Veckans lättaste: Vilken romersk kejsare har ett namn som betyder svart på italienska? Nero
Veckans svåraste: Under vilka namn är Robert Leroy Parker och Harry Longabaugh mer kända som? Butch Cassidy och Sundance Kid