Bishops Arms 2015-03-29

29.03.2015 20:59

Black Perry: Martin, Eric, BG och Philipp

Placering: 1

Idag gick det mesta vår väg och vår vinstmarginal var betryggande 2½ poäng. Tvåa blev våra ständiga rivaler Cunning Stunts som återigen tävlande under ett nytt lagnamn (för enkelhetens skull kallas jag dem för Cunning Stunts i bloggen). Jag får erkänna att det är lite förvirrande och det gör det svårare för mig att hålla koll på dem i resultatlistan. Kanske är det en medveten taktik att orsaka förvirring i fiendelägret?

Från vilket land kommer pålägget Vegemite? Som vanligt när det handlar om matfrågor så litar vi på Philipp. Han visste att Vegemite kommer från Australien. Den påminner om pålägget Marmite, som är mycket populär i England. Vilken är då godast av dessa två? Jag vet inte, eftersom jag inte har smakat någon av dem men varför inte låta några amerikaner avgöra detta? www.youtube.com/watch?v=q_BxxyhPFNs

Efter första rundan hade vi 8 poäng, en poäng efter Cunning Stunts och Frankenstein. Nu var det dags för filmtema.

Vilken film från 1987 hade taglinen "It came for the thrill of the hunt. It picked the wrong man to hunt"? Vårt första förslag var Rambo men det stämde inte tidsmässigt. Den första Rambofilmen är från början av 80-talet och det kändes inte sannolikt att James (domaren) skulle ta någon tagline från Rambo 2 eller 3. Denna typ av frågor brukar Eric vara bra på och han föreslog filmen Predator (sv. Rovdjuret) med Arnold Schwartzenegger i huvudrollen. Filmen tillhör inte mina favoriter men den gav oss en poäng i alla fall! Trailer: www.youtube.com/watch?v=oeEr11gtNBU

Filmtemat gav oss 8½ poäng och vi avancerade till en andraplats, en halv poäng efter Cunning Stunts. I tredje rundan kom en fråga som var svår att formulera, jag är inte säker på att jag har återgivet den korrekt. Rätta mig gärna om något inte stämmer.

Vilken planet lokaliserades först med hjälp av matematiska beräkningar innan den upptäcktes år 1846 av en astronom som kunde se den genom ett teleskop? Pluto kunde vi utesluta direkt eftersom jag visste att den upptäcktes år 1930 och därför vi valde mellan Uranus och Neptunus. Både jag och Eric tyckte att Neptunus var det troligaste alternativet. Några intressanta fakta om Neptunus: https://space-facts.com/neptune/

För oss blev tredje rundan en succé. Vi tog 9 poäng och skaffade oss ett stort försprång på 2½ poäng före Cunning Stunts och Frankenstein. Toppstriden inför sista rundan:
Black Perry 25½
Cunning Stunts 23
Frankenstein 23

Sista temarundan var musikintro, ett bra tema för oss och risken att vi skulle tappa 2½ poäng kändes minimal. För att vara helt säker på att vinna behövde vi ta minst 8 poäng, och det var precis det vi gjorde. Slutställningen:
Black Perry 33½
Cunning Stunts 31
Frankenstein 28½

Dagens lättaste: Inom vilken sport var Arthur Ashe framgångsrik? Tennis
Dagens svåraste:
Från vilken växt kommer giftet som Sokrates sägs ha druckit ur en giftbägare? Odört

Förra året tog quizen påskledigt men det har glädjande nog ändrats till i år och på söndag är det tävling som vanligt. På fredag kommer jag att utöka avdelningen "Kluriga frågor" med ytterliggare 15 stycken frågor som kommer att vara numrerade mellan 36-50.