Bishops Arms 2015-02-22

22.02.2015 20:51

Black Perry: Martin, BG och Thomas

Placering: 8

Kvällens quiz blev ett riktigt magplask för oss. Många svåra frågor gjorde att vår poängskörd blev låg, 18 poäng och en mittenplacering. En av få ljusglimtar var denna fråga:

Från vilket land kommer dansen conga? Vi var överens om att det handlade om ett latinamerikanskt land. Första förslaget var Brasilien men efter ett tag dök Kuba upp som ett alternativ. Jag var ganska säker på att gruppen Miami Sound Machine med sångerskan Gloria Estefan har gjort en låt som heter Conga och detta kunde i så fall tala för att dansen kommer från Kuba. Staden Miami har haft en stor invandring från Kuba och har fått mycket influenser därifrån. Inte helt överraskande visade det sig att Gloria Estefan kommer från Kuba och vi hittade en fin väg till rätt svar.

Första rundan gav oss bara 4 poäng, två poäng efter täten. Första temat var underhållning och vi fick chansen att reparera vår dåliga start.

Vilket land har fått ett "wild card" och får första gången någonsin deltaga i Eurovision Song Contest? Ganska snabbt hittade vi rätt svar, Australien. Landet är direktkvalificerade till finalen den 23 maj i Wien. Anledningen till detta wild card är att tävlingen fyller 60 år och därför har det schlagertokiga landet fått en plats i år. Detta deltagande är bara en engångsföreteelse och nästa år får inte Australien vara med. Intressant och se vad som händer om Australien skulle vinna Eurovisionfinalen, vilket land kommer då att arrangera nästa års Eurovision?

Denna runda gick bättre och med 8 poäng avancerade vi till en delad fjärdeplats. I tredje rundan kom en fråga som blev rena mardrömmen för mig:

I vilken delstat i USA gjordes den första provsprängningen av en atombomb? Ibland har man tur, det var inte så länge sen jag la till denna fråga på min hemsida under kategorin "kluriga frågor". Dessa kluriga frågor ska jag ju naturligtvis veta svaren på, och just denna fråga hade jag själv konstruerat. Jag sa till BG och Thomas att svaret var Arizona och de hade inga invändningar mot detta. När James läste upp det rätta svaret, New Mexico, då insåg jag mitt pinsamma misstag. Jag missade ett öppet mål som jag missade om man ska prata fotbollsmetaforer.

Tredje rundan gav precis som första rundan 4 poäng och chansen till en topplacering var borta. Sista temarundan var en bildquiz med europeiska länder. Geografi är vi normalt sett mycket bra på men detta gäller inte blindkartor. Denna runda gav oss bara 2 poäng, ett bottenrekord för oss.

Jag tycker rent generellt att frågorna har blivit svårare jämfört med några år sen. Inget fel med det, men då är det extra viktigt att vi kan ställa upp med ett fullt lag. Dessutom har kvalitén på motståndarlagen blivit bättre, detta gör att quizen på Bishops Arms till stans tuffaste frågetävling.

Dagens lättaste: I vilken berömd musikgrupp var Phil Collins sångare och trummis? Genesis
Dagens svåraste: Vad hette Draculas skepp som tog honom till England? Demeter