Bishops Arms 2015-02-15

15.02.2015 22:39

Black Perry: Martin, Eric, BG, Philipp och Martin N

Placering: 3

För första gången i år var det inte Black Perry eller Cunning Stunts som vann. Segern gick till Dolce & Grabbarna som jag ser som våra svåraste konkurrenter efter Cunning Stunts. Det är ett väldigt trevligt gäng och är väl värda segern efter att ha snubblat på mållinjen ett flertal gånger.

Efter första omgången låg vi tvåa med 8 poäng, ledde gjorde Dolce & Grabbarna med 9 poäng. Första temarundan var Vetenskap & Natur, ett ganska bra tema för oss. Vi hoppades på många vetenskapsfrågor eftersom det är ett ämne som Eric behärskar mycket bra.

Den kalla vintern gjorde det möjligt för Will Gadd att som förste person klättra upp för ett känt landmärke, vilket? En skum fråga, varför skulle en kall vinter underlätta klättring? Det bästa förslaget vi kunde komma på var Niagarafallen och det visade sig vara rätt. Så här såg det ut när kanadensaren Will Gadd gjorde sin klättring:

Alla topplagen tog 8 poäng i denna temarunda och vi låg fortfarande på en andraplats. Dags för tredje rundan.

Vilken engelsk artist tog hem fyra priser i årets Grammygala? Vi hade Adele och Leona Lewis som förslag men ingen av dem kändes rätt. Då började Martin N. tänka på en ung manlig artist som hade gjort hitlåten Stay With Me, det gällde "bara" att komma på hans namn. Till slut lyckades Martin N. kläcka ur sig namnet, Sam Smith. Mycket riktigt hade han gjort låten Stay With Me, den vann en Grammy för årets bästa låt.

Vi tog 8 poäng men det räckte inte så långt när vara två huvudkonkurrenter tog 9 poäng. Inför sista rundan ledde Dolce & Grabbarna på 26 poäng, vi och Cunning Stunts låg på en delad andraplats med 24 poäng. Sista temarundan hette passande Valentine's Day / Heart.

I vilken stad inträffade Saint Valentine's Day Massacre? Jag hade ingen aning men det var flera i laget som visste att det var Chicago. Det var en uppgörelse mellan två kriminella gäng i Chicago som inträffade den 14 februari 1929 på Alla Hjärtans Dag. Al Capone var ledare för det ena gänget och de lyckades med att eliminera sina värsta rivaler. Massakern var kulmen på ett flera år långt gangsterkrig och cementerade Chicagos rykte som världens mest brottsbelastade stad.

Med bara futtiga 6 poäng på sista rundan blev det bara en tredjeplats. Vår prestation var godkänd, inte mer. Vi kan bättre och det ska bli spännande att se om Dolce & Grabbarna kan fortsätta att utmana oss och Cunning Stunts om förstaplatsen.