Bishops Arms 2015-01-25

25.01.2015 20:48

Black Perry: Martin, Eric, BG, Philipp och Martin N

Placering: 1

En stabil seger in på kontot, kul att Dolce & Grabbarna kunde sno åt sig andraplatsen. Cunning Stunts slutade på tredje plats trots att deras lag var starkare än förra veckan.

I vilken känd klassisk roman förekommer skeppet Hispaniola? Vi hade från början tre olika förslag - Robinson Crusoe, Skattkammarön och Moby Dick. Robinson Crusoe ratade vi och valet stod mellan de två sistnämnda. Som vanligt var BG lite försenad men han dök upp i precis i lagom tid för att lägga sin röst på Skattkammarön. Boken är skriven av den skottska författaren Robert Louis Stevenson som också är författare till romanen Dr Jekyll och Mr Hyde.

Med 9 poäng på första rundan delade vi ledningen med Cunning Stunts. Första temarundan var sport och lek, ett tema som är Cunning Stunts akilleshäl. För oss är det precis tvärtom, vi plockar oftast 2-3 poäng på övriga lag.

Vilken är den enda friidrottsgrenen där kvinnornas världsrekord är längre än männens? Till min stora förvåning fick BG, lagets friidrottsexpert, slita ordentligt för att få fram rätt svar, diskus. Han och Martin N hade långa diskussioner innan de enades om det korrekta svaret. Herrarnas världsrekord innehas av Jürgen Schult med 74.08 m, damernas innehas av Gabriele Reinsch med 76.80 m. Förklaringen till att damernas världsrekord är längre än herrarnas är att damernas diskus väger 1 kg och herrarnas väger 2 kg. Båda rekordhållarna kommer från det forna Östtyskland och båda rekorden gjordes i Neubrandenburg, en tysk nära gränsen till Polen.

Vilket föremål använder man om man gör "Walk the Dog" och "Around the World"? Den här typen av frågor brukar Eric fixa, så också denna gång. Dessa termer är olika tricks man kan göra med en Jojo. Enkelt när hör svaret men inte så lätt att komma på själv.

Sportrundan gav oss maximala 10 poäng och vårt försprång var nu 3 poäng till närmaste lag. Tredje rundan hade två frågor som var nästan helt omöjliga. Vi satte övriga frågor och inför sista rundan hade vi 27 poäng, hela 4 poäng mer än tvåorna. Sista temat var bildquiz, 5 frågor om djur och fem frågor om skivomslag. Vi slutade på 34 poäng, två poäng före Dolce & Grabbarna.

På torsdag är det premiär för musicquiz på Harrys, nya duster med Fred Perry väntas.