Bishops Arms 2015-01-18

18.01.2015 21:04

Black Perry: Martin, Eric, BG och Thomas

Placering: 1

Efter förra veckans mycket blygsamma placering var det skönt att vinna igen. Det var en sån dag där alla gissningar gick in och vår poängskörd blev imponerande 37 poäng av 40 möjliga. En bra laginsats där Eric fick chansen att briljera flera gånger.

Vilka djur i Afrikas räknas som "The Big Five"? Det här var enda frågan under kvällen där vi underpreserade. Vi gissade på lejon, noshörning, elefant, giraff och gepard. Diskussionen i laget handlade om vi skulle välja gepard eller leopard, det sistnämnda alternativet hade gett oss en halv poäng på frågan. För att få full pott skulle vi också bytt ut giraffen mot den afrikanska buffeln.

Efter första rundan var vi i ensam ledning på 9 poäng, med våra ärkefiender Cunning Stunts en halv poäng bakom. Första temarundan för kvällen var Frankrike - alla frågorna hade någonting att göra med detta land. Sista frågan på detta tema var av det lite gåtfullare slaget.

Vad är det för något som blir ca 15 cm längre på sommaren? Att det var sista frågan i omgången gjorde att det inte fanns så mycket betänktetid. Eric hittade lösningen ganska snabbt - Eiffeltornet. Anledningen till att Eiffeltornet växer på sommaren beror på att stålet expanderar när det blir varmt.

En ny 9a gjorde att vi ryckte åt oss en klar ledning inför tredje rundan.

Nu kommer kvällens roligaste fråga - Vad har Bob Hope, John Lennon och Alexander Den Store gemensamt? Det första man tänker på är att alla tre är döda men det är ett alldeles för enkelt svar. Alla fyra i laget satt länge och grubblade och återigen var det Eric som knäckte nöten. Alla tre har fått en flygplats uppkallad efter sig. I Liverpool finns John Lennon Airport, Bob Hope Airport finns i Burbank, Kalifornien och i Makedonien huvudstad, Skopje, finns Alexander The Great Airport.

Vår tredje raka 9-poängare gav oss ett försprång inför sista rundan på 2½ poäng, normalt sett en mycket säker ledning. När vi dessutom fick reda på att temat var geografi då kunde i nästan ta ut segern i förskott. Mycket riktigt, det blev 10 poäng i sista rundan och årets första seger var i hamn.

Musicquizen på Harrys sätter igång torsdagen den 29:e januari.