Bishops Arms 2014-12-14

14.12.2014 23:26

Black Perry: Martin, Thomas, BG och Philipp

Placering: 4

Säsongsavslutning med dubbla priser som vi tyvärr inte fick ta del av. Fjärdeplatsen var vår sämsta placering sedan den 23 februari då vi också blev fyra. Det är ett kvitto på att vi håller en hög och jämn standard.

Vilket djur används ofta i Asien som husdjur som ett skydd mot ormar? Det finns inte alltför många djur som har ormar på sin meny. Thomas föreslog mungo och jag trodde på krododil som också blev vårt val. Precis när vi skulle lämna in vårt svarsformulär ansluter BG och ändrar vårt svar till mungo som var korrekt. Thomas hade alltså rätt från början men lyckades inte övertyga oss andra. I Rudyard Kiplings Djungelboken finns en kort berättelse om mungon Rikki-Tikki-Tavi som blir omhändertagen av en brittisk familj i Indien som skydd mot kobror.

I ett populärt YouTube klipp från 2014 blir en hund utklädd till vad? Detta klipp hade jag sett tidigare och frågan vållade därför inga problem för mig. Hunden blir utklädd till en spindel och sätter skräck bland invånarna. Klicka på länken för att se på videon: www.youtube.com/watch?v=YoB8t0B4jx4

Första rundan fick vi 8 poäng och låg därmed 1 poäng efter täten. Nu var det dags för temarunda och föga överraskande hade frågorna anknytning till julen.

Vad hette de tre vise männen i Bibeln? Efter en lång fundering lyckades Philipp komma på alla tre namnen: Caspar, Melchior och Balthasar. Trots detta blev omgången en katastrof för oss och vi tog bara 5 av 10 möjliga poäng. Tur att det bara är jultema en gång om året!

Tredje rundan gick bättre och vi drog in en 10-poängare och avancerade till andraplatsen. Sista temarundan var en bildquiz där vi inte presterade på topp och vi slutade på 30 poäng, en poäng från en särskiljningsfråga om andraplatsen. Vann gjorde förra veckans vinnare, Cunning Stunts.

Detta var sista tävlingen innan juluppehållet, quizen återkommer på Bishops Arms den 11 januari. På torsdag är det sista quizen på Harrys och då kommer jag också att berätta lite om vilka nyheter jag planerar för hemsidan under juluppehållet.

Det här året med Black Perry har varit framgångsrikt, framför allt tiden efter sommaruppehållet då vi lyckades vinna 6 av 14 tävlingar (42.8%). Min målsättning inför nästa säsong är att förbättra lagets resultat ytterliggare och öka min egen kunskapsbas. Kommer den jämna kampen mellan vårt lag och Cunning Stunts att fortsätta? Vilka andra lag kan blanda in sig i leken?