Bishops Arms 2014-11-16

17.11.2014 00:42

Black Perry: Martin, Eric och BG

Placering: 1

Kvällens drabbning blev ett trekejsarslag med Black Perry, Dolce & grabbarna och Cunning Stunts i huvudrollerna. Efter 40 frågor stod dessa tre lag på 34 poäng och en särskiljningsfråga fick avgöra. Mer om detta längre fram.

På vilket språk var Anne Franks dagbok skriven? Jag läste boken för ungefär två år sen och hade ett minne av hon föddes i Tyskland och att de sen blev tvungna att fly till Holland. Därför trodde jag att hon var mest bekväm med det tyska språket och att hon skrev dagboken på tyska. Eric och BG köpte mitt resonemang och det blev vårt svar. När domaren läste upp det rätta svaret, holländska, började jag undra om jag hade fått allt om bakfoten. Efter att ha googlat lite så visade sig att jag inte var helt fel ute. Hon föddes i Tyskland och flyttade till Amsterdam som 4-åring. Hennes språkkunskaper var goda, hon behärskade både tyska och holländska men valde att skriva dagboken på holländska eftersom tyska var nazisternas språk.

Efter första rundan hade vi 8 poäng, en poäng efter täten. Temarundan var entertainment där vi tog maximala 10 poäng men låg ändå en poäng efter ledarlaget.

Vilken amerikansk delstat kallas för "The Golden State"? Jag har sett en dokumentärserie om USAs delstater och jag fick genast en känsla för att det var Kalifornien som hade detta smeknamn. Dessutom finns Golden Gate bron i San Fransisco och namnet på bron kunde ju ha något att göra med smeknamnet. BG påpekade att smeknamnet kan komma från guldrushen och Eric fick associationer från något Basketlag i NBA. Alla tre i laget ville ha Kalifornien som svar och då känns det ganska tryggt. Det visade sig att vi alla tre var rätt ute. The Golden State och Golden Gate bron syftar på guldrushen i mitten av 1800-talet och det finns ett basketlag i Kalifornien som heter Golden State Warriors.

Återigen tog vi 10 poäng och gick därmed upp i ledningen, två poäng för Cunning Stunts och Dolce. Sista temarundan var picture round, fem flaggfrågor och fem frågor där man fick bilder på kändisar där endast ögonen syntes. Flaggorna gick bra och ansiktsfrågorna gick dåligt, vilket gjorde att vi fick 6 poäng. Våra konkurrenter tog 8 poäng och därmed hamnade tre lag på samma poäng. Särskiljningsfrågan: Vilken var Usain Bolts tid när han slog världsrekordet på 100 meter i Berlin 2009? Ibland har man tur med frågorna, BG vet det mesta som är värt att veta om friidrott och vi svarade 9.58. Dolce & grabbarna svarade 9.59 och blev följaktligen tvåa och Cunning Stunts svarade 9.61 och blev trea.

Med vinsten bättrade vi också på vår statistik i särskiljningsfrågor, under 2014 har vi vunnit 5 av 6.