Bishops Arms 2014-11-09

09.11.2014 21:19

Black Perry: Martin, Eric, BG, Philipp och Martin N

Placering: 2

Samma visa som förra veckan, vi tog 35 poäng och blev 2:a, slagen av Cunning Stunts båda gångerna. Detta lag har under en lång tid varit vår svåraste konkurrent och förhoppningsvis kan vi "återställa ordningen" nästa söndag.

Vilket berömt band hette tidigare Johnny and the Moondogs? a) The Beatles    b) Sex Pistols    c) The Who
Det här är BGs hemmaplan och han föreslog The Beatles och det var också det svaret vi till slut enades om. Lurig fråga där många lag gick bet. Att Beatles tidigare har hetat The Quarrymen känner många till men att de också har kallat sig för Johnny and the Moondogs är det betydligt färre som vet.

9 poäng och ensam ledning efter första rundan. Första temarundan var geografi.

Vilken av följande tre städer ligger närmast London: Paris, Bryssel eller Amsterdam? Denna fråga har vi haft tidigare och jag hade ett minne av att svaret var Amsterdam. Laget gick på min linje och vi bommade på frågan. Jag lyckades med konststycken att välja det sämsta alternativet, både Paris och Bryssel ligger närmare än Amsterdam. Bryssel 318 km, Paris 340 km och Amsterdam 357 km.

Det blev 8 av 10 poäng och vi blev omsprungna av Cunning Stunts som drog in en 10:a.

I vilken tv-serie förekommer karaktären Walter White? Breaking Bad är en tv-serie som jag verkligen kan rekommendera. Den är rankad som den bästa tv-serien genom alla tider av IMDB. https://www.imdb.com/search/title?num_votes=5000,&sort=user_rating,desc&title_type=tv_series
Seriens största tillgång enligt mig är att den håller en hög kvalité genom alla fem säsongerna.

Runda tre gav oss maximala 10 poäng och en delad ledning inför sista rundan som var musik-intro. Tio intron spelas och man får en halv poäng för rätt artist och ytterliggare en halv poäng för rätt låt. Detta är en bra temarunda för oss, vi har goda kunskaper om musik i laget. Enda problemet är att det finns ett lag som är ännu vassare. Vi fick 8 poäng vilket var en poäng mindre än Cunning Stunts som gick hem med segern.