Bishops Arms 2014-11-02

02.11.2014 22:30

Black Perry: Martin, Thomas, BG och Philipp

Placering: 2

Trots att vi samlade ihop 35 poäng av 40 lyckades vi inte vinna, för att nå en särskilningsfråga hade det krävts 2 poäng ytterliggare. Vi gjorde en bra prestation och en andraplats är inte fy skam!

Vilket organ i kroppen producerar insulin? Denna fråga kände jag igen från ett frågesportsprogram, Vet vet mest tror jag att det var. Samma scenario hade jag i torsdags på damfotbollsfrågan. En stor skillnad var det dock, i Vem vet mest frågades det efter vilket organ i kroppen som producerar adrenalin. Jag kom ihåg att svaret var binjurarna och det var det svaret vi skrev ner. Typiskt att jag skulle blanda ihop svaren på insulin och adrenalin. Insulin produceras i bukspottskörteln.

Ställningen efter första rundan var 8 poäng för oss och två lag på maximala 10 poäng. Första temarundan var historia, ett kul ämne som brukar passa oss ganska bra.

Vilket krig pågick mellan 1853-1856? Denna frågade vållade inga problem för oss, Krimkriget var svaret. Detta var det första kriget någonsin som dokumenterades fotografiskt. Det var också under detta krig som Florence Nightingale blev känd för sina insatser inom sjukvården.

Med lite tur på några frågor fick vi maximala 10 poäng och därmed gick vi upp på en ensam andraplats, en poäng efter ledarlaget. Lagom till tredje rundan anslöt Thomas till vårt lag, skönt med lite förstärkning!

Tredje rundan gick sådär, det blev 8 poäng när vi gissade fel på två 50/50 frågor. Inför sista rundan låg vi på en delad andraplats med Dolce och Grabbarna, ett trevligt gäng som vi känner väl. Ledarlaget låg 2 poäng före oss och vi fick inrikta oss på att sno andraplatsen. Temarundan var picture round som passade BG och Thomas som handsken. 9 poäng blev det och silvret var bärgat. Frågan vi missade var denna: Vilken artist eller grupp har detta skivomslag? För att göra det lite svårare var skivomslagen gjorda i lego.

Vi hade ingen aning så vår chansning blev Eminem. Det var inte rätt, bilden föreställer så klart Nirvanas klassiska albumomslag Nevermind. Det borde jag ha listat ut, Nirvana är ju en av mina favoritgrupper. Jag tänkte aldrig på att legogubben kunde vara en bebis och att den blå bakgrunden föreställde vatten.