Bishops Arms 2014-10-26

26.10.2014 21:07

Black Perry: Martin, Eric, Thomas och BG

Placering: 1

Inför denna omgång låg vi på delad 25:e plats i Sverige och för att komma till finalen krävs en topp tio-placering. Kvällen blev lyckad för oss, med 18 av 20 poäng har vi garanterat avancerat några placeringar.

Vilket är det vanligaste metallen i jordskorpan? Här valde vi mellan aluminium och järn och tyvärr fastnade vi det sistnämnda. Bortsett från denna fråga hade vi bra flyt med våra gissningar, vilket vi inte har haft under de två första deltävlingarna.

Flera frågor handlade om kungar och här fick framför allt Eric göra skäl för lönen. Vilken svensk kung under 1600-talet kallades för "Gråkappan"? Här bollade vi mellan Karl X, Karl XI och Karl XII och till slut valde vi Karl XI som fick öknamnet för att han klädde sig i enkla kläder under sina resor. Huruvida detta är sant eller vet man inte, men öknamnet "Gråkappan" har i alla fall levt kvar.

Från vilken film är frasen "I love the smell of napalm in the morning" hämtad? Det här en klassisk filmreplik och det är inte första gången denna fras är med i en frågesport. Vi visste att det var Apocalypse Now från 1979 som utspelar sig under vietnamkriget. Filmen spelades in på Filippinerna och alla möjliga sorters problem störde inspelningen. Detta gjorde att filmen blev försenad och därför döpte pressen om den till Apocalypse Never. Filmen vann två Oscar för bästa filmfoto och bästa ljud.

Två nya rekord slogs ikväll! Tredje raka vinsten för Black Perry på Bishops Arms, vilket inte har hänt förut. Dessutom har jag ett nytt personligt rekord, på mina 5 senaste pubquizar har jag 5 vinster (3 med Black Perry och 2 med Gott Sällskap).