Bishops Arms 2014-10-19

19.10.2014 20:37

Black Perry: Martin, Eric och BG

Placering: 1

Många återbud gjorde att jag och Eric bildade ett tvåmannalag och när 20 av 40 frågor var avklarade så anslöt BG till vårt lag. Första rundan började lite trögt med 6 poäng, två poäng efter täten.

Vilken land ersatte sin valuta kroon med euro den 1 januari 2011? Kroon låter väldigt skandinaviskt men ingen av våra närmsta grannländer var aktuella. Därför började vi leta efter ett land som har lite kopplingar till skandinavien. När vi valde Estland som svar kände vi oss ganska säkra på att vi hade träffat rätt.

Vilket NATO-medlemsland har minst antal befolkning? Här fastnade vi för Luxemburg, ett till ytan litet land som rimligtvis också har ganska få invånare. Eric var säker på att landet var med i NATO, vilket är en förutsättning för att få rätt på frågan. Luxemburg ligger tvåa på listan med ca 550 000 invånare, minst antal invånare har Island med ca 325 000.

Första temarundan var sport och spel, en kategori som passar mig och Eric som handsken. Vi fick 8 av 10 poäng och gick upp i delad ledning med ett annat lag. Med bara två stycken i laget var vi mycket nöjda med att vara i täten. Lagom till tredje rundan dök BG upp.

Nyligen stod Evo Morales som segrare i presidentvalet i ett sydamerikanskt land, vilket? Först hade vi Colombia som svar men efter ett tag ändrade vi oss till Bolivia som var rätt. Han är Bolivias 80:e president genom tiderna. Just nu håller jag på med att läsa en bok om USA:s presidenter, från Washington till Obama. Mycket intressant läsning men sannolikheten att jag gör motsvarande studier vad det gäller Bolivias 80 olika presidenter är ytterst liten.

Vilken sorts mat eller dryck är provolone? Ingen av oss hade någon som helst aning och vi fick gissa. Jag föreslog ost och detta långskott till gissning visade sig vara rätt. Det var en poäng som vi sannerligen inte hade räknat med att få!

Inför sista rundan ledde vi med 2 poäng men när temat avslöjade var det inga muntra miner från oss. Frågorna hade anknytning till vin och vår poängskörd blev blygsamma 5 poäng, vilket ändå räckte för vinst med 1 poängs marginal.