Bishops Arms 2014-10-12

13.10.2014 09:28

Black Perry: Martin, Eric, BG, Thomas och Martin N

Placering: 1

Första rundan tog vi 8 av 10 poäng och var en poäng efter täten. Vi hade kunnat ha 9 poäng om vi hade klarat denna fråga: Mont Blanctunneln går mellan Frankrike och vilket annat land? Här valde vi mellan Schweiz och Italien och tyvärr valde det förstnämnda. Vår formdipp när det gäller geografifrågor håller i sig från förra veckan.

Vilket land tillhör ön Jura? Jag föreslog Grekland, med tanke på att det finns många grekiska öar som man inte känner till. Samtidigt började det ringa några klockor hos Eric och till slut kom han ihåg att Jura är en whiskey från Skottland och detta blev vårt svar. Jura är en ö som tillhör den skotska ögruppen inre Hebriderna där också whiskeyn Isle of Jura tillverkas. George Orwell bodde på ön när han skrev merparten av romanen "1984", samtidigt som han var döende i tuberkolos.

Inför sista temarundan låg vi på fjärde plats med 23 poäng och om jag minns rätt var vi 2.5 poäng efter ledarlaget. Sista temarundan var entertainment, förmodligen det tema där vi brukar plocka flest poäng på övriga lag.

Under vilket namn är Shawn Carter mer känd? På detta tema briljerade BG med sina kunskaper och han visste att det var Jay-Z.

Mångsysslaren Jimmy Fallon har tillsammans med Justin Timberlake gjort en humoristisk hyllning till hip hop och rap. Genrens största låtar blir tolkade av dessa två artister och videoklippen fungerar som en bra introduktion för den som vill veta mer om hip hop.

del 1: www.wimp.com/raphistory/
del 2-3: www.youtube.com/watch?v=G0lv-MSmxWo
del 4: www.youtube.com/watch?v=OjeNsdgk7mU&list=PLJ_DsyPCronGVPonQ36k4mTXTENibB3IK
del 5: www.youtube.com/watch?v=c6Q1UHxt4dk

Fullständig låtlista del 1-5: www.spin.com/articles/justin-timberlake-jimmy-fallon-history-of-rap-part-5-song-list-video/

Det blev maximala 10 poäng på sista rundan och det räckte för att vinna. För en månad sen (2014-09-14) gjorde vi en liknande spurt och snodde förstaplatsen. Alltid skönt att avsluta med en tia!