Bishops Arms 2014-09-21

21.09.2014 20:34

Black Perry: Martin, Eric och Philipp

Placering: 2

Både Thomas och BG var på musikkonsert och kunde inte medverka i quizen. I stället hoppade Philipp in i laget och bidrog med många poäng. Vi fick ihop 35p, en poäng efter vinnarlaget. Med tanke på att vi bara var tre stycken i laget så får vi vara väldigt nöjda med den placeringen.

Vilket land har valutan lek? Direkt svarade vi Bulgarien, detta var ju en fråga som vi hade haft tidigare (2014-04-06), trodde jag. Skillnaden var att då frågades det efter vilken land som har valutan lev. Jag blandade ihop dessa två valutor, rätt svar på frågan är Albanien. Lite jobbigt när man i förväg har räknat in en poäng på en fråga som senare visar sig vara fel.

Vad står akronymen Yolo för? Vi hade ingen som helst aning och inte heller lyckade vi komma på några bra förslag. Det är sällan vi blankar på en fråga men det fick vi göra här. Rätt svar är You Only Live Once.

I vilket land utanför Europa föddes författaren J.R.R. Tolkien? Vi hade tre alternativ som vi valde mellan, Sydafrika, Indien eller Nya Zeeland. Det var jämnt skägg mellan dessa alternativ men till slut fastnade vi för Nya Zeeland. Tolkien föddes den 3 januari 1892 i Bloemfontein, Oranjefristaten (nuvarande Sydafrika).

Efter första rundan hade vi 7 poäng och låg på undre halvan, 3 poäng efter ledarlaget. Men det skulle ljusna för vår del. Första temarundan var sport och spel, en kategori som passar mig och Eric mycket bra. Många andra lag hade problem med detta tema vilket gjorde att vi med vår fullpoängare gick upp i delad ledning med 17 poäng.

Tredje rundan gick också ganska bra för oss, 9 poäng. Enda missen var när det frågades efter vilken filmstjärna från 50-talet hade mellannamnet Byron. Vi chansade på Humphrey Bogart men det var James Dean som hade detta mellannamn. Hade bara hans namn kommit i diskussionen så är jag säker på att vi hade valt honom.

Sista temarundan var bildquiz och jag drog en djup suck. Våra två bästa experter på området var inte med och chansen till en topplacering kändes avlägsen. Det var fem stycken karikatyrer och fem stycken logotyper. Karikatyrerna gick bra, det var bara en vi var osäker på men den visade sig vara rätt. Logotyperna gick också bra, vi satte 4 av 5. Här kommer den som vi missade:

Det var nog många lag som hade problem med denna logotyp. Vi svarade Nestlé men logotypen tillhörde Nespresso.