Bishops Arms 2014-09-14

14.09.2014 20:44

Black Perry: Martin, Eric, BG och Thomas

Placering: 1

Många bra lag som var med, dessutom var laget som slutade tvåa ett nytt lag som inte var med förra säsongen. Det blir en hård kamp om placeringarna i år!

Vilken bokstav kommer efter denna sekvens: J F M A M? Eric behövde ca fem sekunder för att knäcka gåtan. Bokstäverna symboliserar de fem första månaderna. Svaret är alltså J, som står för juni.

I vilken roman förekommer huvudrollsinnehavaren Anastasia Steele? Det var ingen i laget som kände igen namnet, men med tanke på förnamnet antog vi att det var en ganska nutida roman. Eric föreslog "50 Shades of Grey" som vi alla tyckte var ett bra förslag. Vi har ofta tur med våra gissningar, vilket brukar reta upp Björn i lag City Mates en smula...

Vilket bälte ligger steget över orange i karate? Laget kom överens om rött, ett svar som jag ogillade. Det kändes inte rätt men min argumentering mot rött var ganska flummig och jag fick inga av mina lagkamrater med mig. Bältesföljden är vit, rött, gult, orange, grönt, blått, brunt och svart.

Inför sista rundan låg vi på en delad andraplats, två poäng efter ledarlaget. Med bara tio frågor kvar är två poäng en stor ledning och vi inriktade oss på att lägga vantarna på andraplatsen. Sista rundans tema var geografi, ett tema som passar oss mycket bra.

I vilket land heter huvudstaden Port of Spain? Detta har jag kunnat men just när jag fick frågan hamnade jag i huvudbry. Jag fick för mig att det var någon östat utanför Afrika, men BG fick mig på bättre tankar. När han föreslog Trinidad och Tobago så kände jag direkt att det var rätt. Tvektsamt om jag har kommit på svaret själv, eftersom jag var helt vilse i frågan och hade styrt skutan mot Afrika.

Vi drog in 9.5 av 10 på den rundan och andraplatsen kändes ganska säker. Nu visade det sig att ledarlagets geografikunskaper inte var på topp och de drog bara in 5.5 poäng och vi kunde därför vinna med en ganska god marginal, 31.5 mot 29.5.