Bishops Arms 2014-05-25

26.05.2014 02:56

Black Perry: Martin, Eric, BG och Thomas

Placering: 1

Äntligen en vinst på Bishops! Senast vi vann var den 23 mars och efter det har vi haft fem andraplatser och en tredjeplats.

På den första rundan fick jag och BG klara oss själva. Vi fick frågor som passade vår kunskapsradie bra och drog in en 10:a. Vi hade tur på en drinkfråga, övriga frågor visste vi eller så hade vi kvalificerade gissningar.

Vilken är den högsta valören på ett euromynt? Här hittade vi en fin väg till det rätta svaret. BG var säker på att det finns sedlar som är värda 5 euro, vilket skulle antyda att det högsta myntet är mindre än 5 euro. 2 euro kändes som ett logisk svar och jag var ganska säker på att vi hade träffat rätt i vår gissning.

Första temarundan var årtal, på varje fråga fick man en låt, en film och en händelse som utspelades under ett år. Att bara vara två stycken i laget är en klar nackdel på denna typ av frågor men nu dök Thomas upp och kunna hjälpa oss med klurigheterna.

Det frågades efter året då Rainbow Warrior sjönk, Dire Straits gav ut singeln "Money for Nothing" och filmen Tillbaka till Framtiden hade premiär. Här hade vi först skrivit att året var 1986 men så frågade BG mig vilket år Marty McFly åker till i Tillbaka till Framtiden-filmen. Jag visste att han åkte med sin tidsmaskin till år 1955 och vi tänkte att kanske var det så att filmskaparna har kanske valt att han skulle åka 30 år tillbaka i tiden. Denna lilla detalj gjorde att vi ändrade svaret till 1985 som var rätt.

Till tredje rundan anslöt Eric och den enda frågan som ställde till problem i den rundan var - vilket alfabet har flest bokstäver, engelska eller grekiska alfabetet? I diskussionen som följde trodde vi att det engelska alfabetet hade 25 bokstäver och att det grekiska hade ett färre antal. Svaret var rätt, dock hade vi räknat fel på antalet bokstäver i det engelska alfabetet som har 26 bokstäver. Det var slarvigt gjort men denna gången spelade det ingen roll eftersom det grekiska alfabetet bara har 24 bokstäver.

Fjärde rundan var en picture round där vi tog åtta poäng och hamnade på samma poäng som ett annat lag. Särskiljningsfrågan var: Vilket år bildades NATO? Eric hade en bra känsla och föreslog 1948 och det svaret avgjorde frågan till vår fördel. För att slå oss på den frågan var andra laget tvunget att pricka in rätt år, 1949, vilket de inte gjorde.