Bishops Arms 2014-05-18

18.05.2014 22:26

Black Perry: Martin, Eric, BG och Philipp

Placering: 2

En andraplats igen, tio poäng på sista rundan räckte inte eftersom vinnarna också tog full pott. Vår prestation var god och vi hade bra flyt med gissningarna.

Hur många ingår i ett hästpololag (hästarna räknas inte)? Tur att vi har en hästpoloexpert i laget, Eric. När det kommer frågor om udda sporter är det oftast Eric som fixar svaren. I hästpolo ska man vara fyra spelare i varje lag.

Vilken stad hette förr Stalingrad? Här är det lätt hänt att man blandar ihop Stalingrad och Leningrad. Sankt Petersburg hette förr Leningrad och Stalingrad är det gamla namnet på Volgograd.

Vilket var det första landet i världen som införde kvinnlig rösträtt? Det var ingen i laget som visste svaret så här blev vi tvungna att gissa. Vi valde till slut Nya Zeeland vilket visade sig vara rätt. På den frågan hade vi lite tur, med tanke på att det fanns många länder att välja mellan. Bonusfråga: vilket land i Europa var sist med kvinnlig rösträtt (året var 1984)? Svaret finner du i slutet av blogginlägget.

Vem föddes först av Stalin, Hitler och Mussolini? Här uteslöt vi Hitler och jag trodde på Mussolini eftersom han på alla foton ser gammal ut. Övriga i laget trodde mer på Stalin och det blev vårt svar. Hitler är född 1889, Mussolini 1883 och Stalin föddes 1878.

Vilket europeiskt lag möter Brasilien i öppningsmatchen i VM 2014? Totalt är 13 europeiska lag med i vm och vi gjorde en lista med 12 lag som vi valde mellan. Till slut föll valet på England vilket var fel. Vi glömde bort ett lag på vår lista (Kroatien) och det var ju typiskt, eftersom Brasiliens motståndare i öppningsmatchen är Kroatien.

Vilken grupp har gjort albumet Automatic for the People? Mina kunskaper om album är begränsade, mycket beroende på att all min musik finns på datorn och att jag har slutat att köpa cd-skivor. Skivsamlingen har hamnat i källaren. Jag fick känsla för att gruppen var R.E.M. och det var rätt. Ibland vet man saker som man inte visste att man vet.

Svar på frågan om kvinnlig rösträtt i Europa: Liechtenstein