Bishops Arms 2014-05-04

04.05.2014 23:03

Black Perry: Martin, Eric, BG, Thomas och Philipp

Placering: 2

Ytterliggare en andraplats, slagen av samma lag som har vunnit de tre senaste söndagarna. Det skilde en halv poäng mellan oss och vinnarlaget. Vi hade bra flyt med gissningarna och de frågor vi bommade var vi aldrig nära att klara. Vi slarvade bort en halv poäng men utöver det kan jag inte hitta något anmärka på. Vi förlorade mot ett bättre lag.

Vår matexpert Philipp anlände lite sent men hann med att korrigera vårt felaktiga svar på en ostfråga.

Vem var världens första miljardär? Ganska tidigt hittade vi det rätta svaret, John D. Rockefeller. Omräknat i dagens penningvärde anses han av många vara den rikaste personen i historien.

Sen kom frågan där vi slarvade bort en halv poäng. Vad heter Jodie Fosters rollfigur i "När lammen tystnar"? Här skrev vi Clarence Sterling men både förnamnet och efternamnet var lite fel. Clarice Starling hade gett oss chansen till en utslagsfråga. Vi fick en halv poäng på den frågan och det får vi med tanke på vårt svar vara nöjda med.

Eric har en väldigt konstig filmsmak som laget har nytta av. Två filmfrågor var han ensam om i laget att klara, den första löd: vad heter Frodos och Bilbos svärd? Frågan är hämtad från Sagan om Ringen-filmerna och svärdet heter Sting. Den andra frågan handlade om Star Wars och vilka som bor på planeten Endor. Efter att ha grubblat ett tag kom svaret till slut, Ewoks.

Geografifrågor brukar vara de frågor som enligt mig är de mest intressanta. Dels för att jag själv gillar ämnet, dels för att det ofta blir intressanta diskussioner på vägen mot ett svar. Vilket land gränsar till Argentina, Brasilien och Bolivia? Vi hann med att utesluta både Peru och Uruguay som svar innan vi bestämde oss för Paraguay som var rätt.

Sista temarundan var musikintro, men i stället för den vanliga cd-spelaren spelade Jens intron på sin gitarr. Detta gör det betydligt svårare och därför borde låtvalen ha anpassats och varit enklare. Vi tog 6 av 10 poäng men det var flera lag som bara tog 1-2 poäng i denna omgång. Jag som normalt sett har bra koll på musik klarade bara två av låtarna. Även om Jens gjorde en bra insats som trubadur föredrar jag nog den gamla hederliga cd-spelaren.