Bishops Arms 2014-04-27

27.04.2014 23:44

Black Perry: Martin, Eric, BG, Thomas och Philipp

Placering: 2

För tredje tävlingen i rad slutade Black Perry på andra plats. Vi hade lite oflyt med våra gissningar idag, det var flera 50/50 frågor som gick emot oss. Ska man vinna så behöver man oftast ha åtminstone ett "normalt" flyt med gissningarna.

Vilken sport har det gjorts flest filmer om? Här tänkte vi att Indien är det land som producerar flest filmer i världen och kanske är det här vi ska hitta svaret på frågan. Ingen i laget har några större kunskaper om Bollywood men vi chansade på cricket eftersom det är den populäraste sporten i Indien. Tyvärr hade vi helt missat boxning i våra diskussioner. Rocky-filmerna är kanske de mest kända men det finns många inom denna genre. Jag hittade en hemsida där de 25 bästa boxningsfilmerna rankades. Toppar listan gör "Tjuren från Bronx" med Robert De Niro. Hela listan: www.best-sports-movies.com/boxing.html

Tre kartboksrelaterade frågor vållade oss en hel del huvudbry: I vilket land levde den utrotade dronten? Här hade vi åtminstone tre olika förslag, Nya Zeeland (BG), Madagaskar (jag) och Fiji (Thomas). Ingen av oss hade rätt eftersom dronten levde på ön Mauritius. Det här en sån fråga som belönar äkta kunskap, eftersom det är nästan omöjligt att gissa sig till rätt svar.

I vilket land lever komodovaranen? Vi började med en felnavigering till Galapagosöarna och Ecuador men jag ställde mig tveksam till att dessa öar är värdar till både galapagossköldpaddorna och komodovaranerna. I stället styrde vi skutan mot Indonesien och det visade sig vara rätt. Den finns bara på några få öar och den är jordens största nu levande ödla.

Vilket land gränsar till Honduras och Costa Rica? Det finns en väldigt bra hemsida där man testa sina geografikunskaper med en blindkarta. Bland annat har jag gjort detta med USAs delstater och länder i centralamerika och nu var det tänkt att jag skulle få användning för denna kunskapen. Det var några veckor sen jag testade mig och nu var det helt svart. Tur att BG har en minnesramsa för ländernas placering i Centralamerika och med ramsans hjälp blev svaret Nicaragua. Hemsidan för blindkartor: online.seterra.net/sv

Vi slutade på delad andraplats, vilket innebar en utslagsfråga. Vad jag kan minnas har vi väldigt bra statistik på just utslagsfrågor och denna gång var inget undantag. Det frågades efter Vladimir Putins ålder och vi svarade 58 år och våra motståndare svarade 53 år. Han är 61 år (fyller 62 i oktober) och därmed var andraplatsen i hamn.

Anna och Björn från City Mates gjorde en bra runda och fick ihop 28 poäng, bara två poäng mindre än oss. Kul när tvåmannalag kan vara med och slåss i toppen!