Bishops Arms 2014-04-13

14.04.2014 00:44

Black Perry: Martin, Eric, BG, Thomas och Philipp

Placering: 2

Inför sista rundan låg vi på tredje plats, en poäng efter tvåan och tre poäng efter ledarlaget. Sista temat var "picture round" som förr var en dåligt tema för oss men där vi nu har bättre kunskaper (då menar jag mina lagkamrater, jag är fortfarande ganska dålig på detta). Förhoppningen var att vi skulle ta in en poäng och få en särskiljningsfråga om andraplatsen. Det kändes som vi hade åtta säkra svar och två gissningar och vi fick in en av gissningarna (Sharon Stone). Eftersom våra konkurrenter om andraplatsen bara fick ihop sju poäng på sista rundan så smet vi förbi och inkasserade ytterliggare ett presentkort. Några intressanta frågor från kvällen:

Hur många delstater i USA har fått sitt delstatsnamn uppkallade efter en amerikansk president? Lurig fråga. Washington är en no-brainer men finns det fler? Vi började diskutera om Georgia möjligtvis är uppkallad efter "George Washington" men det lät inte sannolikt. Det räcker väl med att han har en delstat uppkallad efter sig?! Eftersom vi inte kom på någon annan delstat blev vårt svar "1", vilket var rätt. Efter koll på Wikipedia visade det sig att Georgia är uppkallad efter Kung George II av Storbritannien.

I vilken film finns karaktären Lester Burnham med? Namnet kändes bekant men något svar kunde jag inte komma med. Efter långt grubblande föreslog Eric "American Beauty", vilket kändes helt rätt. Det är inte första gången Eric "går in i sin grotta" och lyckas få fram rätt svar.

Vilket läkemedel kallas också Diazepam? Här hade vi först skrivit ner Viagra men Philipp fick oss att ändra svaret till Valium, vilket var det rätta svaret. Rent generellt tycker jag att våra "sista-minuten-ändringar" brukar slå väl ut.

Nästa vecka är det ingen quiz på Bishops eftersom det är påsk.